ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

Turkishceramics Mimari Bir Yaklaşım ile Cersaie 2016 Seramik ve Banyo Fuarı Boyunca Bologna Şehrinin Maggiore Meydanı'nda

30.09.2016


Türkiye, doğal kaynaklarının zenginliği, üstün kaliteli seramik ürünleri, tasarımı, vizyonu ve güçlü şirketlerin yenilikçi yaklaşımlarıyla beraber günümüz seramik dünyasındaki en güçlü ülkelerden biri konumundadır. Türkiye seramik karo ve seramik sağlık gereçleri ihracatında dünya çapındaki en başarılı beş ülkeden biridir. Türkiye 2015 sonu itibariyle, 500 milyon dolar değeri üzerinde seramik karo ihracatına ve 198 milyon dolar değerinde seramik sağlık gereçleri ihracatına imza atmıştır.

Bu yıl  20 Türk seramik firması, en güncel koleksiyonlarla birlikte Cersaie 2016 Fuarı’nda yer alıyor

 

Seramik alanında faaliyet gösteren yirmi Türk markası, farklı boyutlardaki porselen seramikleri, yüzey ve kalınlık çeşitleri, ahşap, mermer, doğal taş ve beton yapılar gibi doğadan ilham alan çeşitli tasarımları ve lavabolar ve tuvaletler için tasarlanan yenilikçi ve kullanıcı dostu ürünleri ile  Cersaie 2016Uluslararası Seramik Karo ve Banyo Takımları Fuarı’nda izleyicilerin beğenisine sunarak son koleksiyonlarını tanıtıyor.

Türk seramik endüstrisinin bir sonraki hedefi, proje tasarımı ve planlaması aşamalarında varlık gösterimi ve ‘Turkishceramics’ firmalarının prestijli projelerde öncelikli sırada tercih edilmesini sağlamaktır.

Londra dünyanın mimarlık merkezlerinden biri olma özelliğini taşımaktadır. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika odaklı birinci sınıf projelerin birçoğu İngiliz uluslararası mimarlık ofisler tarafından tasarlanmaktadır. Seramik Tanıtım Grubu 2014 yılı itibariyle Türk seramiklerini İngiliz mimarlık dünyasına tanıtmak amacı ile özel etkinlikler geliştirmektedir. ‘Turkishceramis’ mimarları desteklemek ve kültür alışverişi sağlamak amacı ile önemli bir adım daha atarak “SINAN: THE FIRST STARCHITECT” projesini hataya geçirdi.

SINAN: THE FIRST STARCHITECT” SERGİSİ CERSAIE 2016 FUARI’NA VE WORLD ARCHITECTURE FESTIVAL’A KONUK OLUYOR

Mimar Sinan, Palladio ve Michelangelo ile aynı çağlarda, tasarladığı kubbelerin ve minarelerin unutulmaz görünümünü ve hissiyatı ile İstanbul şehrinin tarihi silüetini şekillendirmiştir. Mimar Sinan ayrıca tasarladığı köprüler ve su kemerlerinin başlangıç noktasını oluşturan eşsiz mühendislik becerisiyle de tanınmaktadır ve çağdaşlarının aksine, tasarladığı yapıların birçoğu günümüzde hala kullanılmaktadır. Yapılarının dayanıklılığı ve uyarlanabilirliği sayesinde modern mimarlık alanında artan önemine rağmen, hala az bilinen bir kişi olma özelliği taşımaktadır.

2015 yılının Kasım ayında ‘Turkishceramics’ ve İngiltere’nin önde gelen haftalık mimari dergilerinden olan Architects’ Journal, 16. yüzyıl Osmanlı mimarı Mimar Sinan’ı tanıtma amacıyla organize edilen bir inceleme gezisi için İngiliz mimarları İstanbul ve Edirne’ye davet etti. Gezi sırasındaki araştırmaların sonucu bir kitap haline getirilerek 2016 yılının Mayıs ayında basıldı ve Londra Building Centre’da sergilendi.

Sergide Ian Ritchie Architects, Rogers Stirk Harbour + Partners, Feilden Clegg Bradley Studios, DSDHA, Reiach and Hall Architects, Sam Jacob Studio and Bureau de Change isimli katılımcı mimarlık firmaları tarafından gerçekleştirilen araştırma projeleri yer almaktadır.

Londra’da gerçekleştirilen Mimar Sinan sergisinin açılışının ardından, Cersaie Fuar dönemi kapsamında proje Bologna şehrinin kalbinde yer alan Maggiore Meydanı’nda sergilenmekte ve sonrasında Berlin’de gerçekleştirilecek olan Dünya Mimarlık Festivali’ne doğru yol alacaktır. Sergi Mimar Sinan’ın hayatına, eserlerine ve seramik kullanımından kentsel altyapıya kadar uzanan geniş yelpazedeki çalışmalarının kaynağını oluşturan yapı sanatındaki ustalığına odaklanmaktadır.

Turkishceramics, Maggiore Meydanı’nda gerçekleşen “SINAN: THE FIRST STARCHITECT” sergisiyle ilişkili olarak Cersaie Fuarı ile eşzamanlı bir biçimde organize edilen ve tasarım kültürünü tanıtmak için düzenlenen uluslararası bir tanıtım etkinliği olma özelliğini taşıyan 2016 Bologna Tasarım Haftası’nın da sponsorluğunu üstlenmektedir.

TURKISHCERAMICS

Turkishceramics, Türkiye’de faaliyet gösteren seramik üreticileri ve ihracatçıları için kurulmuş bir tanıtım grubudur. Otuzun üzerinde şirketi temsil eden grubun amacı, Türk seramiklerinin yurtdışında tanınırlığını arttırmak ve Türk seramik sağlık gereçleri ve karolarının kalitesini dünya ülkelerinin beğenisine sunmaktır. İlk seramiklerin 8.000 yıl önce Anadolu’da yaratılmaya başlandığı Türkiye’nin seramik imalatı konusunda köklü bir tarihi ve zengin bir geleneği bulunmaktadır. Türk seramik üreticileri de hem profesyoneller hem de tüketici pazarları için geliştirilen yaratıcı yaklaşımları ve geniş yelpazeli ürünleriyle bu yenilikçi geleneği sürdürmenin gururu içindedirler. Turkishceramics 1997 senesinde, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri ve Türkiye Seramik Federasyonu  desteğiyle, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarlığı’nın himayesi altında kurulmuştur.

Altın Çini Seramik

Anka Seramik

Bien Seramik

Bocchi

Çanakkale Seramik

Creavit

Dogvit

Duratiles

Duravit

Ece Banyo

Ege Seramik

Ege Vitrifiye

Esvit

Graniser Seramik

Granito Girarto - Granito Rino

Güral Vitrifiye

Hitit Seramik

Idevit

Kalebodur

Kütahya Seramik

Pera Seramik

Sanovit

Seramiksan

Seranit

Seranova

Serapool

Serel

Tamsa

Termal Seramik

Toprak Seramik

Turavit

Turkuaz Seramik

Uşak Seramik

VitrA

Yüksel Seramik

Yurtbay Seramik