ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

Sinan: The First Starchitect Sergisi Londra’da Açıldı

7.06.2016


Turquality projesi kapsamında Londra Projesinin ikinci yılını tamamlamakta olan Seramik Tanıtım Grubu, İngiltere’deki mimarları hedef alan önemli etkinlik ve sponsorluklara imza atmaya devam etmekte ve aynı zamanda bir kültür elçisi rolünü de üstlenmektedir.

Bu etkinlikler dizisi dahilinde, İngiltere’nin önemli mimari yayını Architect’s Journal işbirliği ile İngiltere’nin önde gelen mimar ve mimari firmaları bir araya getirilerek Sinan: The First Starchitect kitabı yayımlanmıştır. Bir yıllık bir çalışma sonucunda ortaya çıkan kitabın içeriğinde; İstanbul ve Edirne’de Mimar Sinan eserlerini ziyaret etmiş olan İngiliz mimarların makaleleri ve bu eserlerden esinlenerek ortaya çıkardıkları yeni projelerinin yanı sıra, Mimar Sinan’ın biyografisi de yer almaktadır.

18 Mayıs 2016 tarihinde ise Londra Building Centre ‘da, dört hafta süre ile devam edecek olan, Sinan: The First Starchitect serginin açılışı yapılmıştır. Kitabın içeriğinden esinlenerek oluşturulan sergi, Sultanların Mimarı’ nın tanıtımına katkıda bulunmak ve eserlerinin öneminin farkına İngiltere’de ve ötesinde de varılmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır KAYAN’ın yaptığı sergiye ayrıca Ar-Ge 2 Şube Müdürü Sevgin UTLULIĞ ve Ar-Ge 2 Şubesi Uzman Yardımcısı Ozan KÖKKAYA katılmışlardır.

Sinan: The First Starchitect sergisi 10 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecektir.