ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

Seramik Tanıtım Grubu CERSAİE 2011 Fuarında

28.09.2011


20-24 Eylül 2011 tarihleri arasında Italya/Bolonya’da düzenlenen Cersaie fuarına katılan Seramik Tanıtım Grubu bu yıl da Hall 36 (Michelino) 1. katta yer alan ofiste  yabancı ziyaretçilere Türk seramikleri ile ilgili bilgi verildi, kataloglar dağıtıldı. Bunun yanısıra fuara 19 Türk seramik firması katıldı.

Seramik Tanıtım Grubu, 21 Eylül’de Türk seramik sektörünün son durumu ile ilgili bilgi vermek ve aynı gün düzenlenen Burhan ÖÇAL&Trakya All Stars konser etkinliğini duyurmak amacı ile, Cersaie Fuarı içinde bir basın toplantısı düzenledi. Seramik Tanıtım Grubu Başkanı Bahadır Kayan yaptığı sunumun ardından izleyenlerin sorularını yanıtladı. Basın toplantısında; Türkiye’nin ihracat rakamları ve Seramik Tanıtım Grubunun yaptığı etkinlikler hakkında bilgi verildi.

21 Eylül gecesi saat 20:00’de Bologna’nın ana meydanı Piazza Maggiore’de Burhan ÖÇAL konseri düzenlendi. 20 Eylül’den itibaren meydanın ortasında kurulan 10,20 X 12,40 mt ölçülerindeki sahnenin her iki kenarında yer alan kuleler, meydan ortasında yer alan yönetmen kulesi, oturma gruplarının dışında yer alan iki adet ışık kulesi, Turkish Ceramics logoları ve konser görselleri ile giydirildi. 20 Eylül’den itibaren konser anına kadar tüm gün ve gece boyunca hemen sahnenin yanına kurulan 5X4mt büyüklüğündeki LED ekranda önceden hazırlanan tanıtım videosu yayınlandı. Sahne önüne 1000 kişi için hazırlanan oturma alanının etrafı Türk seramik firmalarının logolarının olduğu güvenlik bariyerleri ile çevrelendi.

Konserin duyurusu için 1.000 adet davetiye Türk seramik firmalarına kendi müşterilerine göndermeleri için gönderildi, 5.000 adet davetiye ise İtalya’daki önemli kuruluşlara firma yetkililerine dağıtıldı. Ayrıca 12.000 adet davetiye Tile International magazinle beraber dağıtıldı. Cersaie içerisinde 3 billboard konser posterleri yerleştirildi. Ayrıca Tile International’da konser ilanı yayınlandı. Bunların dışında İtalya’daki PR firması tarafından yerel duyurular yapıldı. Konser günü çoğu önemli gazetelerde konser haberi çıktı. Şehir ile ilgili aktivitelerin yer aldığı web sayfalarından konser duyurusu yapıldı. Cersaie’nin etkinlik takviminde hem online olarak hem de basılı olarak konser ve de basın toplantısının duyurusu yapıldı. 20 Eylül’de Piazza Maggiore’de sahne yanında kurulan bilgi noktasından el broşürleri dağıtıldı. Ayrıca 2 hostes Cersaie içersinde tüm firmalara da bu tanıtım materyallerinden bıraktı. Cersaie’de ve meydanda çalışan hostes ve teknisyenler üzerlerinde Turkish Ceramics logolu kırmızı t-shirtlerle çalışmalarını yaptılar.

Konser ve dans izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı ve İtalyan basınında geniş yer buldu.