ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

‘Turkishceramics’ 24. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı UNICERA’da Misafirlerini VIP Lounge’da Ağırladı.

3.04.2012


14-18 Mart tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 24. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı UNICERA’da Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan ziyaretçiler ve katılımcılar bir araya geldi. Avrupa’nın en büyük seramik fuarlarından biri olan Unicera’da, 86,000 m²’lik geniş bir alanda seramik kaplama malzemeleri, vitrifiye ürünler, havuz, sauna, armatürler, banyo ve mutfak mobilyaları ve aksesuarları ve bunlarla ilgili yayınlar sergilendi. Unicera bu yıl, 96 ülkeden 65.686 kişi tarafından ziyaret edildi. 2011’e kıyasla, ziyaretçi sayısında %22’lik bir artış görünen fuar, böylece bir başarıya daha imza atmış oldu.

Türk Seramikleri Tanıtım Grubu üyelerinden 26 firma fuarda yer almıştır. Bunlar; Altın Seramik, Bien Seramik, Creavit, Doğvit, Duratiles –Duravit, Ece Sağlık Gereçleri, Ege Seramik & Vitrifiye, Graniser, Hitit Seramik, Idevit, Kale (Çanakkale Seramik–Kalebodur), Kütahya Seramik, Pera Seramik, Sanovit, Seramiksan, Seranit, Serel, Söğütsen Seramik, Tamsa, Termal Seramik, Turkuaz Seramik & Vitrifiye, Umpaş Seramik, Uşak Seramik, Vitra, Yurtbay ve Yüksel Seramik’tir. Fuarda her biri stantlarıyla dikkat çeken firmalar yeni ürünlerini tanıtırken nano-teknolojik kaplama malzemeleri, sağlık gereçlerinde dijital baskılı kontrol panelleri ve doğal görünümlü kaplama malzemeleri seramik sektöründe öne çıkan bazı trendlerdi. Ayrıca, tasarımcılarla ortak çalışmalar yürüten Türk firmaları, tasarıma verdikleri önemi bir kez daha vurgulama imkanı buldular.

UNICERA boyunca, Türk Seramikleri Tanıtım Grubu yabancı VIP misafirlerini, özel olarak hazırladığı ‘Turkishceramics VIP Lounge’da ağırladı. Geçen sene olduğu gibi bu sene de sektörün önde gelen seramik firmalarının özel müşterilerine ve yabancı dergilerin editörlerine gönderilen VIP davetiye ve kartlarıyla giriş yapılan locada, misafirlere internet erişimi, açık büfe ve kilitli dolap gibi hizmetler sunuldu.

Bu sene ayrıca, dünyanın ilk ve tek seramik sanal fuarı olma özelliği taşıyan Turkishceramics Sanal Fuarı VIP Lounge’da ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Unicera kapsamında, sektörün nabzını tutan uluslararası ve bölgesel dergilerden Frame, Ceramic World Review, Edge, Carrelage, Fliesen Und Platten, Commercial Interior Design, Domoi ve Gulf Construction’ın editörleri Turkishceramics tarafından Türkiye’ye davet edildi. İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliklerini gösterme fırsatı bulan editörlere Türk Seramikleri Tanıtım Grubu Başkanı Bahadır Kayan tarafından Türk seramik sektörünün 8000 yıllık geleneği ve bugünü hakkında bilgi verildi.