ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

Seramik Sektöründe Türk ve Çinli Firmalar Arasında İşbirliği Toplantısı Düzenlendi

15.03.2021


Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği ve Foshan-China Ceramics City Group Co. Ltd. tarafından 11 Mart 2021 tarihinde organize edilen çevrimiçi toplantıda Türk seramik ihracatçısı firmalar ile seramik ithalatçısı ve distribütörü Çin firmaları biraraya geldi. Toplantıya seramik ihracatçısı 11 Türk firması ile 14 ithalatçı Çin firması ve 30 ithalatçı firmayı bünyesinde barındıran ithalatçı birliği China Top Alliance katıldı.

Guangzhou Ticaret Müşaviri Serdar Afşar’ın ve Birliğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz’in açılış konuşmalarının ardından Şube Müdürü Erinç Tarhan tarafından yapılan sunumda Türk seramik sektörü ve seramik ihracatımızın dünyadaki konumu ile avantajlı yanlarımız hakkında bilgi verildi.

Toplantıda Türk seramik ihracatçısı firma temsilcileri kendi firmalarını tanıtan sunumlar gerçekleştirdi. Çinli firmaların tanıtılmasının ardından ise Foshan-China Ceramics City Group Co. Ltd. tarafından Çin’in seramik sektörü ve ithalatının genel durumu, Foshan Şehri’nin seramik tüketim potansiyeli ve yeni projelerle ilgili sunumlar yapıldı. 

Türk ve Çinli firmaların birbirlerine yönelttikleri soruların cevaplandırıldığı ve programın son bölümü olan soru/cevap kısmında katılımcılar tarafından ticari ilişkilerin geliştirilmesi değerlendirildi. Ticaret Müşaviri Serdar Afşar ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz’in teşekkür ve kapanış konuşmalarının ardından toplantı sona ererken katılımcı firmalar ticari görüşmelerine birebir devam edeceklerini belirtti.