ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

Turkishceramics ‘Chockablock’ ile Londra 100% Design’daydı

27.09.2013


Turkishceramics 18-21 Eylül 2013 tarihlerinde, Londra Tasarım Festivali kapsamında, Uluslararası Pavilyon’un ana sponsoru olarak ilk aktivitesini 100% Design’da gerçekleştirdi. RIBA ödüllü mimar Ferhan Azman tarafından tasarlanan Chockablock isimli seramik enstalasyon, ziyaretçilere bar, kafe ve VIP toplantı alanı sunarak fuarın en popüler noktalarından biri olarak gösterildi.

‘Çok Kalabalık’ anlamına gelen ve İngilizce’ye dilimizden geçen ‘Chockablock’ isimli 54 metre uzunluğundaki bar; cephesinde ve 4 metre yükseliğindeki kolonlarında, bir çok farklı Türk seramik firmasının ürünleri bir arada sergileyerek, Türk seramiklerinin kalitesini ve güçlü tasarım anlayışını ziyaretçilerin deneyimine sundu.

100% Design kapsamında Turkishceramics tarafından düzenlenen seminerler, mimarlık ve tasarım dünyasından katılan ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı. Seminerlerden ilki seramik cephe tasarımlarıyla ünlü İngiliz mimar Eric Parry’nin sunumu ile 18 Eylül Çarşamba günü gerçekleşti. Mimari cephelerde seramik kullanımını anlatan Eric Parry, daha sonrasında Architects’ Journal’dan Rory Olcayto ile izleyicilerin de katıldığı bir söyleşi yaptı.

Wallpaper* dergisinden Emmo O’Kelly’nin moderatörlüğünü yaptığı ikinci seminer ise Ferhan Azman, Gökhan Avcıoğlu ve Nur Saltık’ın katılımıyla 17 Eylül Perşembe günü Uluslararası Pavilyon’da gerçekleşti. Seminerde genel olarak çağdaş Türk sanat ve mimarisi konu alındı.

Turkishceramics’in 100% Design Uluslararası Pavilyon etkinliklerinin detayları için www.100percentdesign.co.uk ve www.turkishceramics.com adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

www.turkishceramics.com
Twitter: @landofceramics