ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği “İhracatta Yerli Katma Değer” Raporunu Açıkladı

20.01.2020


16 Ocak 2020 tarihinde, İstanbul’da, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından hazırlanan çimento, cam ve seramik sektörlerinin ihracatta yaratmış olduğu katma değer raporunun kamuoyu ile paylaşıldığı bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, Başkan Yardımcıları Feyyaz Ünal ve Tansu Kumru’nun yönettiği toplantıda, Erdem Çenesiz; çimento, cam ve seramik sektörlerinin ihracattan elde ettiği yerli katma değerin 10 yılda 20,3 milyar dolar olduğunu belirterek, seramik sektöründe % 82, cam sektöründe % 79, çimento sektöründe % 68 ile yerli katma değer oranlarının sanayi alanında rekor olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, sektörlerimizin üretiminde çok yüksek oranda yerli kaynak kullanılan ve net döviz girişi ile Türkiye’nin dış ticaret dengesine pozitif katkı yapan sektörler oldukları vurgulandı. Raporun çimento, cam ve seramik sektörlerinin sahip olduğu yüksek yerli katma değer potansiyelini ortaya koymak üzere hazırladıklarını anlatan Erdem Çenesiz, yüksek teknoloji ile üretim ve ihracat yapılması ne kadar önemli ise, bu üretim ve ihracattan elde edilen katma değerin artırılmasının da bir o kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Söz konusu raporu hazırlayan çalışma grubunun başında bulunan ÇCSİB Ekonomi Danışmanı Dr. Can Fuat Gürlesel, raporda üç sektörün son 10 yıldaki ihracat performanslarının incelendiğini ve mevcuttaki fiili durum verilerinin kullanılmasından dolayı bilimsel ve son derece güncel bir rapor ortaya koyulduğunu dile getirdi.