ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

Nakliye ve Demiryolları Toplantıları Devam Ediyor…

23.05.2011


İhracatçıların demiryolu nakliyesine ilişkin TCDD nezdinde gündeme getirilmesini talep ettiği konuların değerlendirildiği bu toplantılar, OAİB Yönetim Kurulu Başkanları öncülüğünde periyodik olarak yapılmış; OAİB ve TCDD yetkilileri bugüne kadar beş kez bir araya gelmiştir. İlki 20 Ocak 2010 tarihinde DTM Müsteşarı Sayın Ahmet YAKICI ve TCDD Genel Müdürü Sayın Süleyman KARAMAN’ın da iştiraki ile gerçekleştirilen toplantıların dördüncüsü 7 Haziran 2010 tarihinde yapılmıştır.

 Her toplantı öncesinde OAİB’ye ihracatçı firmalar tarafından ulaştırılan konular, TCDD yetkililerine iletilmekte ve toplantılarda  nihai değerlendirmeler yapılmaktadır. Bu temaslar neticesinde pek çok sorun çözüme kavuşturulmaya devam etmektedir.

Bu defa 17 Mayıs 2011 tarihinde, TCDD Genel Müdürlüğü’nde Nakliye ve Demiryolları Toplantılarının beşincisi yapılmış olup anılan toplantıya TCDD Genel Müdürlüğü üst düzey yetkilileri, DTM, Genel Sekreterliğimiz ve Yönetim Kurullarımız temsilcilerinin yanı sıra İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birlikleri, Doğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ile Demiryolu Taşımacılığı Derneği temsilcileri katılım sağlamıştır.

 Hem TCDD'nin hem de OAİB’nin nezdinde pek çok ihracatçının konuya göstermiş olduğu yakın ilginin kaybolmaması bu gelişmelerin devamı açısından önem arz etmektedir. OAİB Başkanlarının ve TCDD yetkililerinin konuya gösterdikleri yakın alaka ile gayretleri de yapıcı sonuçların elde edilmesinde büyük rol oynamaktadır. Toplantı sonrasında ortaya çıkan rapor üyelerimiz ve katılımcı kuruluş temsilcileri ile paylaşılacaktır.