ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

2. SERAMİK SEKTÖR ÇALIŞTAYI SEKTÖRÜN TÜM PAYDAŞLARININ GENİŞ KATILIMIYLA ANTALYA’DA GERÇEKLEŞTİ

23.11.2019


       23-24 Kasım 2019 tarihlerinde Antalya Calista Luxury Resort Hotel’de seramik sektörünün 2. çalıştayı Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği ve Türkiye Seramik Federasyonu işbirliğiyle gerçekleşmiştir. Seramik sektör çalıştayına Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Eximbank yetkilileri, seramik sektörü firma temsilcileri, İhracatçı Birlikleri ve Seramik Federasyonu yetkililerinden oluşan yaklaşık 100 kişi iştirak etmiştir.

       Kurumsal Değişim Akademisi moderatörlüğünde gerçekleşen program kapsamında açılış konuşmasını Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği ve Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Erdem Çenesiz gerçekleştirmiştir. Birliğimiz ekonomi danışmanı Can Fuat Gürlesel’in seramik sektörü ve dünya ekonomisi değerlendirmeleri ve 2020 beklentileriyle devam eden çalıştayda sektörle ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır. Çalıştayın birinci gününde öncelikle problemleri belirleme metodu benimsenmiştir ve ‘Ufuk Turu’, ‘Strateji Katmanları ve Öncelikler’, ‘Rekabet Hamleleri’, ‘Diyaloglardan Çözümlere’ ve ‘Berrak Sorular’ seanslarıyla çalıştayın ilk günü tamamlanarak bütün temsilcilerin katılımıyla ortak bir faaliyet gerçekleşmiştir.

       Çalıştayın ikinci ve son gününde ise çözüm odaklı bir yol izlenmiştir. Söz konusu çalıştayın sonunda seramik sektörü için ihracat stratejisini ve Turkishceramics için yol haritasını ortaya koyan bir rapor hazırlanacaktır. Tüm paydaşlarımız bu sürecin bir parçası olarak İhracat Stratejisi ve Yol Haritasını birlikte değerlendirecek ve uygulayacaktır. Katılımcılar sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla çalıştay çıktılarının takip edilmesi ve önümüzdeki sene yeniden çalıştay kapsamında biraraya gelinmesi kararı almışlardır.