ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

Türk Seramik Sektörü Çalıştayda Buluştu

24.08.2011


19 Ağustos 2011 tarihinde Mövenpick Hotel İstanbul’da 12 seramik firmasından toplam 19 temsilcinin yanı sıra,  Ekonomi Bakanlığı,  Türkiye Seramik Federasyonu ve KOSGEB’in de katılım sağladığı Seramik Sektörü Çalıştayı başarıyla gerçekleşti. Açılış konuşmasını Seramik Tanıtım Grubu (STG) Başkanı Sayın Bahadır KAYAN’ın yaptığı Çalıştay’da, Sayın KAYAN tarafından ayrıca “Dünya ve Türkiye Seramik Sektörü Mevcut Durum Değerlendirmesi” başlıklı bir sunum yapıldı.

Ardından STG’nin Marka Danışmanlığını yapan Markam Danışmanlık firması sahibi Sayın Güven BORÇA tarafından  “Turkishceramics Kimdir ve Ne Mesaj Vermektedir?” ve “Hedef Ülkeler” başlıklı sunumlar yapıldı. Sunumların ardından tüm firmaların katılım sağladığı bireysel çalışma gerçekleştirildi. Firma temsilcilerinin interaktif bir şekilde katılımda bulunduğu Çalıştay’da, KOSGEB Boğaziçi Hizmet Merkezi Müdürü Sayın Dr. Serhat ÖZTÜRK tarafından “KOSGEB Destekleri” konulu detaylı bir sunum yapıldı.

Ayrıca, Türkiye Seramik Federasyonu Genel Sekreteri Sayın Germiyan SAATÇİOĞLU, “27 AB Ülkesi 2009 İstatistikleri- Genel Eğilim” ile “AB 2010 Yılı Seramik Sektörü Durumu ve Çevre Mevzuatları” başlıklı iki sunum yapıldı. Son olarak Sanal Fuar Projesi hakkında yüklenici firma Diaz A.Ş. tarafından tüm üyeleri bilgilendirici animatif bir sunum yapılarak, tasarımlar paylaşıldı ve tüm firmaların görüşleri alındı.

Sektör açısından faydalı olacağı düşünülen sunumların ardından STG’nin önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği tanıtımfaaliyetlerinin planlanmasına yönelik olarak Çalıştay’a katılan firma temsilcileri ile 2011 yılı sektör değerlendirilmesi yapıldı ve 2012 Yılına ilişkin görüşler paylaşıldı. Karşılıklı bilgi ve deneyim alışverişinin yapıldığı ve bu suretle yeni tanışıklıklar açısından da önemli olan Çalıştay başarıyla tamamlandı.