ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

Türk Seramiği Amerika’daki Pazar Payını Artırmaya Devam Ediyor

7.11.2019


Yılın sonuna yaklaşırken seramik alanındaki uluslarası tanıtım faaliyetlerine hız kesmeden devam eden “Turkishceramics”; Amerika Karo Dağıtıcıları Derneği  (CTDA), Amerika Seramik Uygulayıcıları Derneği (TCAA), Kuzey Amerika Karo Seramik Meclisi (TCNA) ve Ulusal Karo Seramik Uygulayıcıları Derneği (NTCA) ile geliştirdiği işbirliği kapsamında  ABD’nin Tenneese eyaleti Nashville şehrinde gerçekleşen ve bahsi geçen dernekler tarafından ortak organize edilen "Total Solution Plus" konferansına geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi kapsamlı bir katılım gerçekleştirdi.

26-29 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleşen çok yönlü etkinlikte, Amerikalı seramik dağıtım ve uygulama firmalarının üst düzey yöneticilerinin katılımıyla sektöre dair gelişmeler, tasarımın önemi, verimlilik gibi konular gündeme geldi.

Program kapsamında ayrıca 28 Ekim tarihinde 500 katılımcıya hitaben gerçekleştirilen, Çimento, Cam ve Seramik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz tarafından yapılan sunumda Türkiye ve Türk seramik sektörü ve mevcut ihracat potansiyelimiz hakkında bilgi verildi. Ülkemizin artan potansiyeli ve mevcut konjonktür gözönüne alınarak Amerikan seramik distribütörlerinin geçtiğimiz yıllarda olduğu üzere 2020 yılı içerisinde de Türkiye’ye heyet olarak ziyaret yapması konusunda çağrıda bulunuldu.

Üye firmalarımızdan Graniser, Kale, Qua ve Vitra’nın temsilcileri vasıtası ile katıldıkları, pazardaki aktörler ile iletişim kurduğu ve iş görüşmelerini gerçekleştirdikleri etkinlik neticesinde edinilen geri dönüşler önümüzdeki dönemde kapsamlı bir katılım gerçekleştirilmesi yönünde olmuştur.