ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

TURKISHCERAMICS, İZMİR’DE SERAMİK SEKTÖRÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

5.08.2019


Turkishceramics (Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği) tarafından yılda iki kez düzenlenen Seramik Sektör Toplantıları kapsamında 2019 yılının ikinci toplantısı 2 Ağustos 2019 tarihinde İzmir Swiss Otel’de düzenlendi.

35 kişi ve 16 firmanın katılımıyla gerçekleşen toplantı kapsamında Birliğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Erdem ÇENESİZ tarafından gerçekleştirilen sunumda 2019 yılı Ocak-Haziran dönemi Türkiye’nin ihracat değerlendirmeleri, Seramik Kaplama Malzemeleri ile Seramik Sağlık Gereçleri sektörlerinin dünya pazarındaki konumu ele alındı. Birliğimiz Ekonomi Danışmanı Can Fuat GÜRLESEL tarafından gerçekleştirilen sunumda ise Dünya ve Türkiye ekonomisinin son durumu ve 2020 beklentilerine dair gelişmeler ile sektöre etkileri geçtiğimiz toplantılarda olduğu gibi gündemdeki yerini aldı.

Toplantıda ayrıca Turkishceramics’in 2019 yılı boyunca katıldığı yurtiçi ve yurtdışı faaliyetler değerlendirilirken, 2020 yılı planları hakkında bilgi verildi. Mevcut tanıtım stratejisinin gündeme getirilmesinin akabinde, sektör sorunlarının ve yakın dönem projeksiyonların Kasım ayında gerçekleşecek Sektör Çalıştayı’nda gündeme alınmasına karar verildi.