ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

Dünya Çimento Sektörü, INTERCEM Konferanslarının 100. Toplantısı için İstanbul'da buluştu

28.06.2019


1985 yılından bu yana farklı şehirlerde düzenlenen ve Dünya Çimento Sektörü için en önemli uluslararası etkinliklerden biri olan INTERCEM Konferanslarının 100. Toplantısı, İstanbul Hilton Bomonti Otel’de, 24-26 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleşti. Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin, Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ve Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) ile işbirliğiyle düzenlediği INTERCEM Konferansı, 42 ülkeden çimento üreticileri, satıcılar, nakliyeciler, ekipman ve hizmet sağlayıcıları, danışmanlar ve analistler, uluslararası delegeler ve üst düzey yöneticilerin de dahil olduğu yaklaşık 400 sektör temsilcisini bir araya getirdi.

İki gün süren konferansın açılış konuşmalarını Ticaret Bakanı Yardımcısı Tuna Turagay, TİM Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalbıyık yaptı. Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feyyaz Ünal da konferansta yaptığı sunumla sektörün gelecek vizyonunu katılımcılarla paylaştı. Dünyaca ünlü Türk mimar Murat Tabanlıoğlu da konferansa katılarak kentleşmeyle ilgili bir sunum yaptı.

Birliğimiz standında birçok üst düzey katılımcı, sektör temsilcileri ve konferans ortaklarıyla toplantılar düzenlendi. Standımızı ziyaret eden katılımcılara Türk çimento sektörü ile firmalarımız hakkında bilgi verildi ve tanıtım materyalleri dağıtıldı. 25 Haziran akşamı ise Birliğimiz tarafından Shangri-La Otel’de organize edilen Gala Yemeğinde de sektör temsilcileri biraraya geldi ve etkinliğe Murat Kaynak Orkestrası eşlik etti.

Çimento ihracatımızın artırılması hedefi doğrultusunda, Uluslararası Intercem Çimento Konferansları’nı yakından takip eden ve aktif katılım sağlayan Birliğimiz, söz konusu 100. Toplantıya ev sahipliği yaparak hem sektörümüzün hem de ülkemizin uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlamıştır. INTERCEM 100 İstanbul Konferansı, Türkiye’nin uluslararası ilişkilerinin doğru olarak aktarılması, yabancı iş adamlarına ülkemizin güvenilir bir ticaret ortağı olduğu hususunun vurgulanması, ülkemiz ve çimento sektörünün uluslararası düzeyde tanıtımının yapılması bakımından çok önemli bir fırsat olmasının yanında; iş ilişkilerinin ve ticari anlaşmaların kurulduğu buluşma noktası olmuştur.

Dünya genelinde sektörle ilgili en güncel bilgilerin paylaşılması ve tahminlerin sunulmasının yanı sıra Intercem İstanbul Konferansı çimento sektörünün tarihsel bağlamını, üretim tekniklerinde yaşanan ilerlemeleri, çevresel etkileri ve sosyal sorumluluk adımlarını analiz etmek ve ilerleyen sürecin neler doğurabileceğini anlamak bakımından katılımcılara eşsiz fırsatlar sunmuştur.