ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

Çimento Sektörü, 2019 Yılı İlk 5 Aylık İhracat Performansını Değerlendirmek Üzere Biraraya Geldi

13.06.2019


Türk Çimento sektöründe ihracatçı üye firmaları biraraya getiren Çimento Sektör Toplantılarının bu seneki ilk toplantısı, 11 Haziran 2019 tarihinde, İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantı, Birliğimiz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feyyaz ÜNAL, Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) ve sektör üye firma temsilcilerinden oluşan 20 kişilik bir katılımcı grup ile gerçekleştirildi.

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feyyaz ÜNAL tarafından yapılan açılış konuşması ve sunumda, Türkiye’nin 2019 yılı ilk 5 aylık dönemindeki çimento sektörü ihracatının, geçen senenin aynı dönemi ile karşılaştırmalı istatistikleri paylaşıldı. Bunun yanı sıra, ülkemiz çimento ihracatının Dünya çimento pazarındaki güncel durumu değerlendirildi. Feyyaz ÜNAL ayrıca, 24-26 Haziran 2019 tarihlerinde İstanbul Hilton Bomonti Otel’de gerçekleşecek “INTERCEM 100-Uluslararası Çimento Konferansı” kapsamında Birliğimiz tarafından yapılan çalışmaları ve etkinlik detaylarını üye firma temsilcileri ile paylaştı.

Birliğimizin ekonomi danışmanı Can Fuat GÜRLESEL tarafından yapılan “Ekonomi, İnşaat Sektörü ve Çimento Sanayinde  Gelişmeler ve Beklentiler” konulu sunum çerçevesinde ise, ekonomimiz ve sektörümüzle ilgili güncel gelişmeler katılımcılar ile paylaşıldı.