ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

DÜNYA ÇİMENTO SEKTÖRÜ 100. INTERCEM KONFERANSI İÇİN İSTANBUL’DA BULUŞUYOR

12.06.2019


Çimento endüstrisinin küresel ölçekte en büyük oyuncuları, dünya genelinde 100. kez düzenlenen INTERCEM Konferansı kapsamında İstanbul’da biraraya geliyor. Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) ve Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) işbirliğiyle 24-26 Haziran tarihlerinde İstanbul Hilton Bomonti Hotel’de düzenlenecek konferansa 5 kıta, 34 ülke ve 52 şehirden 400 sektör temsilcisi katılacak.

Bu çerçevede, 11 Haziran 2019 tarihinde, İstanbul’da Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feyyaz ÜNAL ile TÇMB ve ÇEİS Başkan Yardımcısı Tamer SAKA tarafından bir basın toplantısı düzenlendi. Feyyaz Ünal basın toplantısında, Türk çimento sektörünün toplam ihracatını yılın ilk 5 ayında yüzde 60 artırarak 383 milyon dolara yükselttiğini vurguladı. Yıl sonunda 2018’e göre yüzde 30 ihracat artışı sağlama hedefi olduğunu belirten Feyyaz Ünal amacın küresel çimento tüketiminin yüzde 3 artmasının beklendiği 2019 yılında, uluslararası rekabet artarken ülkemizin bu alandaki pazar payını artırmak olduğunu belirtti. Türk çimento sektörü ülke genelindeki 55 entegre fabrika, 19 bin sektör çalışanı ve 115 ülkeye ihracat ile Türkiye’ye ekonomik değer katmaya devam ediyor ve bugün Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise dördüncü büyük üreticisi ve üçüncü büyük ihracatçısı konumuna gelmiştir.

ÇEİS ve TÇMB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tamer Saka ise çimento sektörünün üretim teknolojileri, lojistik, atık dönüşümü, eğitim, insan kaynakları yönetimi gibi konulara değinerek ülkemiz için değer üreten büyük bir ekosistem olduğunu basın mensuplarına ifade etti.

24-26 Haziran tarihleri arasında İstanbul Hilton Bomonti Hotel'de düzenlenecek ve 34 ülkeden 400 sektör temsilcisinin katılmasının beklendiği INTERCEM 100 Konferansı’nda da çimento sektöründeki son üretim teknikleri, inşaat sektörünün çimento sanayii üzerindeki etkileri ve ihracat pazarlarındaki yeni iş fırsatlarının yanı sıra çevre ve insan dostu üretim, atık geri dönüşümü, çimento sektöründe insan kaynağı yönetimi ve yeni iş fırsatları konuşulacaktır. Intercem Konferansı Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalbıyık’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak ve ana konuşmacı Murat Tabanlıoğlu olacaktır.