ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

Seramik Sektör Toplantılarında 2019 Yılının İlk Toplantısı Ankara’da Gerçekleşti

19.04.2019


Turkishceramics (Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği) tarafından yılda iki kez düzenlenen Seramik Sektör Toplantıları kapsamında 2019 yılının ilk toplantısı 16 Nisan 2019 tarihinde Ankara Holiday Inn Otel’de düzenlendi. Yaklaşık 30 kişinin iştirak ettiği toplantıya sektörün önde gelen 16 firma temsilcisi katıldı.

Birliğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Erdem ÇENESİZ tarafından gerçekleştirilen sunumda 2019 yılı Ocak-Mart dönemi Türkiye ihracat değerlendirmeleri, Seramik Kaplama Malzemeleri ile Seramik Sağlık Gereçleri sektörlerinin dünya pazarındaki pozisyonları ile ithalat verileri ele alındı. Dünya ve Türkiye ekonomisinin son durumu ve 2019 beklentilerine dair son gelişmeler ile sektöre etkileri de geçtiğimiz toplantılarda olduğu gibi gündeme getirilen diğer konular oldu.

Toplantı kapsamında ayrıca Turkishceramics’in 2018 yılı boyunca gerçekleştirdiği yurtiçi ve yurtdışı faaliyetleri değerlendirilirken, 2019 yılında planlanan faaliyetler hakkında bilgi verildi. Seramik sektörünün önemli uluslararası sektörel fuarlarında yer tahsisinin önceden belirlenmesi gerektiğinden 2020 yılında olası milli fuar katılımları ile ilgili olarak firmalarımızdan görüşler alındı.