ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

Yıllardır Süren İşbirliği : Turkishceramics Coverings’de

18.04.2019


Turkishceramics, 9-12 Nisan 2019 tarihlerinde ABD’nin Orlando şehrinde düzenlenen Coverings 2019 Fuarı’na info-stand ile katıldı. Seramik kaplama malzemelerinde küresel anlamda en önemli ihtisas fuarlarından biri olan Coverings’e bu yıl, 90 ülkeden 1.100 firma katıldı ve fuar yaklaşık 26.000 kişi tarafından ziyaret edildi.

Birliğimiz tarafından düzenli katılım sağlanan Coverings Fuarı’nda, Birliğimize ait stand başta Ticaret Ataşesi Sayın Murat YARAT olmak üzere birçok üst düzey katılımcı, sektör temsilcileri ve profesyonelleri tarafından ziyaret edilmiştir. Ziyaretçilere Türk seramik sektörü firmalarının bilgilerinin yer aldığı sektör kataloğu dağıtılmış ve sektör tanıtım filmi fuar boyunca standımızda paylaşılmıştır. “Türk seramiği” konusunda standımıza başvuran ziyaretçiler, firma standlarına yönlendirilmiş, ayrıca “Turkishceramics” standı, fuarda kendi standı bulunmayan Türk firmaları için de B2B görüşmelerini yaptıkları bir alan olarak kullanılmıştır.

Fuar alanı içinde ayrıca “Connect Lounge”a Birliğimiz tarafından sponsor olunmuştur. Gün boyunca çeşitli duyuru ve konuşmaların yapıldığı alanda yer alan Turkishceramics logoları ve materyalleri fuar süresince tanıtımımıza katkıda bulunmuştur. Ayrıca Turkishceramics’in yıllardır işbirliği içinde çalıştığı yabancı editörlerin standımızı ziyaretleri esnasında bilgi alış verişinde bulunulmuş ve işbirliği fırsatları görüşülmüştür.

Türk seramik kaplama malzemeleri sektörünün en çok ihracat yaptığı ilk 3 ülke arasında yer alan ABD, tüm firmalarımız için çok önemli bir pazardır. Söz konusu fuara Birliğimiz üye firmalarından; Akgün, Bien, Decovita, Ege Seramik, Kale, NG Kütahya, Serapool, Termal, Uşak, Vitra ve Yurtbay firmaları katılmış ve ABD pazarına özel tasarımlarıyla boy göstermişlerdir. Katılımcı firmalarımız ile birebir gerçekleştirilen görüşmelerde ABD pazarında ihracatta karşılaşılan sorunlar, pazarda gerçekleştirilebilecek tanıtım faaliyetleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Diğer taraftan, fuar esnasında 2020 yılında New Orleans’da gerçekleşecek Coverings 2020 Fuarı için görüşmeler yapılmıştır.