ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİNİN EN ÖNEMLİ FUARINDA TURKISHCERAMICS ETKİSİ!

21.03.2019


Turkishceramics tarafından 11-15 Mart 2019 tarihlerinde Almanya’nın Frankfurt şehrinde gerçekleşen ve sektörün büyük fuarı olan ISH’e 103 m2’lik ve 13 firmamızın lavabolarının yer aldığı info-stand ile katılım sağlandı.  Su ve enerji temalarıyla modern banyo tasarımları, sürdürülebilir ısıtma&soğutma teknolojileri ve akıllı ev sistemlerinin yer aldığı fuarda 2500’ün üzerinde firma son teknoloji ve tasarımlara sahip ürünlerini sergilemiştir. Fuarda yer alan firmalardan 130’u ülkemiz firmalarına aitken, seramik sektörü özelinde Bocchi, Creavit, ECA Eleks, Ege Vitrifiye, Esvit Lapino, Güralvit, İdevit, Isvea, Sanovit, Seramiksan, Turquaz ve Vitra olmak üzere toplamda 13 firmamız standlı katılım sağlamışlardır.

 Seramik sağlık gereçleri ihracatımız bakımından ana pazarlarımızdan Almanya 2018 yılında 41.8 milyon $’lık ihracat hacmiyle en fazla ihracat gerçekleştirdiğimiz pazar olmuştur. Seramik kaplama malzemelerine gelindiğinde ise, 2018 yılında ilk defa Almanya pazarı 82.4 milyon $’lık ihracat hacmiyle yine en büyük ihraç pazarımız olmuştur. Bu durum önümüzdeki yıllarda seramik sağlık gereçlerinin yanısıra seramik kaplama malzemeleri ürünlerinin de sergilenmesin de yararlı olacağına işaret etmektedir.

2017 yılında ülkemizin partner ülke olduğu, geniş ve görkemli bir katılım sağladığı fuarda bu yıl Fransa’nın partner ülke olması söz konusuyken, ülkemiz yoğun bir katılım sağlayarak 2017 yılındaki performansını geliştirerek pazardaki varlığına devam etmektedir. Türk firmaları katıldıkları toplam alan olarak 2017 yılına göre artış göstermiştir.

ISH Fuarı kapsamında geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da fuar ile eş zamanlı sektörel tanıtım çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Türk firmalarının ürün görsellerini ve bilgilerini içeren kataloğumuz fuarda dağıtılmış ve büyük ilgi görmüştür.  Şehir içinde verilen 450 adet taksi ilanı ile “Turkishceramics” markası vurgulanırken, firmalarımız ve fuar katılımcılarından olumlu dönüşler alınmıştır. Fuarın üçüncü gününde, üye firmalarımız ve Frankfurt Ticaret Müşavirimiz Tansu Gönendi’nin katılım sağladığı sektör yemeğinde Almanya özelindeki fırsatlar ve sektör sorunları ile çözüm önerileri gündeme gelmiştir.

Fuar süresince, Birliğimiz adına çeşitli görüşmeler yapılmış ve temaslarda bulunulmuştur. Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem ÇENESİZ ve beraberindeki heyet Alman Seramik Sağlık Gereçleri Derneği (Vereiningung Deutsche Sanitarwiertschaft ) Başkanı Jens Wischmann ile  işbirliği ve birlikte sektörel çalışmalar yapılması gibi imkanlar için temaslarda bulundular. Bu temaslar neticesinde bahsi geçen Dernek temsilcilerinin 2020 yılında biri Unicera Fuarı olmak üzere yıl içerinde iki kere ülkemizde ağırlanmasına ve üretim imkanlarımız ile sektör bilgilerimizin kendileri ile paylaşılmasına karar verilmiştir. Fuar kapsamında ayrıca, yabancı sektörel yayın organlarının temsilcileri ile sektörümüzün yurtdışındaki tanıtımı konusunda yapılabilecek çalışmalar görüşülmüştür.

Fuar 2021 yılında 22-26 Mart tarihlerinde gerçekleşecek olup, firmalarımızla gerçekleştirdiğimiz ön görüşmelerde katılmların devam etmesi yönünde iradeler beyan edilmiştir. Aynı şekilde Birliğimiz de mevcut yeri ve tanıtım faaliyetleri ile katılımı sürdürecektir.