ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı Unicera

23.02.2019


5-9 Şubat 2019 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı Unicera, 100 bin metrekare alanda, 130 ülkeden firma ve ziyaretçileri ağırladı.

Banyo ürünleri, zemin-duvar kaplamaları, seramik işleme teknolojileri, mutfak ürünleri, dekorasyon ürünleri, ambalajlama, depolama gibi pek çok ürün grubunun birarada sergilendiği, Türkiye’nin marka değeri en yüksek fuarı olan Unicera’da bu yıl sektöre yön veren 350 firma, 1200’ün üzerinde markası ile yer aldı. Seramik sektörünün dünya devleri İtalya, İspanya ve  Almanya’nın yanısıra  Portekiz, Mısır, Hindistan, Çin, Tayvan, Sırbistan ve İran başta olmak üzere Avrupa, Uzak Doğu ve Sahra Altı Afrika Ülkelerinden alıcıları ağırladı.

Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) ve Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) iş birliğinde gerçekleşen fuarın açılışında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Birliğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak birer konuşma gerçekleştirdiler.

Fuarın ikinci günü ise  fuara teşrif edip katılımcı firmaları ziyaret eden T.C. Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sn. Tuna Turagay sektör temsilcileriyle görüşerek seramik sektörünün ihracat rakamlarında çizdiği artan grafik ve fuar süreci ile ilgili bilgi aldı.

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından İspanya Salabano dergisi editörü de fuarda Birliğimiz tarafından ağırlandı ve seramik firmalarını yakından tanıma fırsatı sağlandı.

6-7 Şubat tarihlerinde ise Unicera’nın dünyaca ünlü tasarımcılar ile gerçekleştirdiği seminerler düzenlendi. İtalya’nın en önemli tasarımcılarından Antonio Bullo, İspanya’nın en büyük tasarımcılarından Bern Donadeu’nun yanısıra Carlo Ciciliot, Giuseppe Maurizio, Scutellà Hicham Lahlou, Johann Dück katılımlarıyla seramik sektörüne yön veren fikirler, tasarımlar deneyimler ve öngörüler paylaşıldı.