ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

TURKISHCERAMICS, İSPANYA’DA BOY GÖSTERDİ

4.02.2019


Seramik sektörünün en önemli fuarlarından biri olan Cevisama Fuarı’nın (International Exhibition of Ceramics for Architecture, Bathroom and Kitchen Equipment, Natural Stone, Raw Materials, Enamels, Frits and Ceramic Colors, and Machinery) 35.si bu sene, 28 Ocak-1 Şubat tarihlerinde İspanya’nın Valensiya şehrinde 4’ü seramik olmak üzere 15 Türk firmanın katılımı ile gerçekleşti.

Cevisama Fuarı’na 2019 yılında toplam 460 firma katıldı ve yaklaşık 100.000 kişi fuarı ziyaret etti. Turkishceramics, Cevisama Fuarına bu yıl stand ile katılırken aynı zamanda fuar ile eş zamanlı sektör tanıtım çalışmaları gerçekleştirildi. Şehir içinde 250 adet taksi ilanı ile “Turkishceramics” markası vurgulanırken, Salabagno Dergisi’nin Aralık sayısında yayınlanan davetiye ve Türk firmalarımızı gösteren Ocak sayısına verilen reklam çalışmaları tanıtım faaliyetlerimizi destekledi.

Fuar süresince, Birliğimiz adına çeşitli görüşmeler yapıldı ve temaslarda bulunuldu. Yönetim Kurulu Başkanı Erdem ÇENESİZ ve beraberindeki heyet ASCER (Spanish Ceramic Tile Manufacturers' Association), FEBAN (The Spanish Federation of Bathroom Equipment Associations), ASEBAN (Spanish Association of Sanitaryware Manufacturers) gibi İspanya’daki sektörle ilgili önemli kurumlarla işbirliği ve çalışma imkanları için temasarda bulundular. Ayrıca, yabancı sektörel yayın organlarının temsilcileri ile sektörümüzün yurtdışındaki tanıtımı konusunda yapılabilecek çalışmalar görüşüldü.  

Fuar kapsamında Barselona Ticaret Müşaviri Elif TAŞYÜREK, Turkishceramics standı başta olmak üzere Türk firmalarımıza ziyaret gerçekleştirdi. Cevisama Fuarı, katılımcı Türk firmalar açısından 2019 yılında yoğun ve başarıyla geçerken ihracatımıza katkı sunması beklenmektedir.