ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

Seramik ve Çimento Sektörünün Gözü Afrika’da!

22.01.2019


Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından, 14-18 Ocak 2019 tarihlerinde,  14 firmamızın katılımı ile Gana ve Nijerya’ya ilk defa bir Sektörel Ticaret Heyeti düzenlendi. Ülkemizin ihracatının arttırılması hedefleri doğrultusunda, geniş Afrika pazarı, ihracatçılarımız için potansiyel vaad etmeye devam ediyor.

Heyetin ilk ayağı, 15 Ocak 2019 Salı günü, Gana’nın başkenti Akra şehrinde gerçekleştirilen ikili iş görüşmeleri ile başladı. Gana Ticaret Müşavirimiz Sayın M.Buğra KARAMIŞ ve Ticaret Bakanlığı gözlemcisi Sayın R. Alper ERDİL’in hazır bulunduğu heyete, toplamda 64 yerel firma katıldı. Söz konusu görüşmelere, inşaat sektöründe aktif olan firmaların yanı sıra, Türkiye’den ürün almak isteyen firmalar, yatırımcılar, ilgili sektörün ürün toptancıları ve ithalatçıları ilgi gösterdi. Katılımcı firmalarımız tarafından, Türk seramik ve çimento sektörünün ürünleri ile ilgili detaylı bilgiler paylaşıldı ve Gana pazarı konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.

Ertesi gün ise Akra Ticaret Odası’nın da girişimiyle, yerel pazardaki önemli firmalara saha ziyaretinde bulunuldu. Böylelikle pazarın daha iyi analiz edilebilme imkanı elde edildi. Firmalarımızın değerlendirmeleri; saha ziyaretinin, pazarın eğilimlerinin ve ihtiyaçlarının daha iyi tanınabilmesi açısından iyi bir fırsat sunduğu yönünde oldu.

Aynı gün, Akra Büyükelçisi Sayın Özlem Gülsün ERGUN ULUEREN, Yönetim Kurulu Başkanı Erdem ÇENESİZ ve beraberindeki heyeti kabul etti.

17 Ocak 2019 Perşembe günü, Nijerya’nın en büyük şehri Lagos’ta düzenlenen ikili iş görüşmelerine, yine inşaat sektöründen belli başlı firmaları katıldı. Bunun yanı sıra yatırım yapmak isteyen ve inşaat sektöründe yerini almak isteyen toplamda 32 yerel firma ile görüşmeler yapıldı. Abuja Ticaret Müşavirimiz Sayın Onur AKGÜL’ün de katıldığı Nijerya programında, katılımcı firmalarımız, bu tarz heyetler ile, ülkemize uzak olan coğrafyalara daha kolay yakınlaşabildikleri konusunda birleştiler.

İhracatımızın artırılmasının birinci öncelik olduğu günümüz ekonomisinde, Birliğimizin organizasyonu ve firmalarımızın katkıları ile gerçekleştirilen sektörel ticaret heyetleri, bu coğrafyalarda yeni pazarlara açılmak isteyen ihracatçı firmalarımız için önemli bir adım olmaktadır. B2B görüşmelerinde kurulan ilişkiler, ileride geliştirilecek görüşmeler için bir zemin hazırlamakta ve bu geniş pazarlar, kaliteli Türk ürünleri ile tanışmaktadır.

Söz konusu heyete katılan firmalarımızın görüş ve talepleri doğrultusunda, bu yıl içinde Afrika’da farklı ülkelere benzer heyetler düzenlenmeye devam edilecektir. Özellikle Sahraaltı Afrika pazarı, tüm sektörlerde olduğu gibi, seramik ve çimento sektöründe de ihracatçılarımız için önemli hedef pazarlardan biri olmaya devam etmektedir.

Heyete katılan firmalarımız:

1

AYTAŞ ALÇI ENERJİ MADEN VE İNŞAAT SAN. TİC. A.Ş.

2

BİEN YAPI ÜRÜNLERİ SANAYİ TURİZM VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

3

ÇANAKÇILAR SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

4

ECE BANYO GEREÇLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.

5

ELEKS DIŞ TİCARET A.Ş.

6

ESKİŞEHİR SERAMİK İML.İNŞ.TAAH. İNŞ. MALZ.MAD.İTH.İHR.SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ

7

GRANİSER İÇ VE DIŞ TİCARET A.Ş.

8

KALEKİM KİMYEVİ MAD. SAN. TİC. A.Ş.

9

MEDCEM GLOBAL PAZARLAMA A.Ş.

10

PİGMENCEM ÇİMENTO İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

11

SERAPOOL PORSELEN SAN. TİC. A.Ş.

12

SESACEM GLOBAL DIŞ TİCARET LTD ŞTİ

13

VİTRA KARO SAN. VE TİC. A.Ş.

14

YURTBAY SERAMİK SAN. VE TİC. A.Ş.