ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

TURKISHCEMENT AMERİKA PAZARINDAYDI!

23.10.2018


Çimento sektörü özelinde Dünya’nın birçok noktasında gerçekleştirilen ve en önemli uluslararası platformdan biri olan INTERCEM etkinliğinde yılın son konferansı geniş bir katılım ile 15-17 Ekim 2018 tarihlerinde ABD/Miami’de gerçekleşti.

15 Türk firmasının katıldığı konferans kapsamında, Birliğimize ait info-stand birçok üst düzey katılımcı, sektör temsilcileri ve konferans katılımcıları tarafından ziyaret edilmiştir. Standımızı ziyaret eden katılımcılara Türk çimento sektörü ile firmalarımız hakkında bilgi verilmiş ve tanıtım materyalleri kendileriyle paylaşılmıştır.  Etkinliğin ikinci gününde ise Birliğimiz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feyyaz Ünal tarafından Amerika pazarındaki yerimiz başta olmak üzere Türk çimento sektörünü anlatan  “Turkey’s Role as a Supplier for the East-Coast Americas and Expectations for 2019” başlıklı sunum gerçekleştirilmiştir.

Sunum çerçevesinde Feyyaz Ünal IMF verileri ve Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’na göre küresel ekonominin  kalıcı büyüme dönemine girdiğinden ve  mevcut durumun 2019 yılında inşaat ve çimento sektörü için de iyimser tahminleri desteklediğinden bahsetti. Ünal ayrıca inşaat sektöründe kaldıraç etkisi yapan küresel ekonomik büyümenin, çimento ihracatı ve fiyatlarının yukarı doğru hareketini güçlendirdiğini; petrol ve kömür fiyatlarının artmasının da dünyada çimento fiyatlarının artacağına işaret ettiğini belirtti. Ünal, “Sektörümüz bugün Doğu Amerika kıyılarında yüzde 5 oranında pazar payına sahip. Fakat bu payı artırma potansiyeli oldukça fazla. Türkiye çimento sektörü, nitelik ve nicelik anlamında bu pazarın ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda” diyerek ülkemizin pazardaki önemini vurgulamıştır.

40 ülkeden 300 kişinin katılımıyla Trump Doral Hotel’de  iki gün süren etkinlik kapsamında, 2018 yılının sonuna yaklaşırken başta inşaat ve çimento piyasası olmak üzere, sektördeki teknolojik gelişmeler ve çimento sektöründeki son durum hakkında bilgi edinilmiş ve 2019 yılı projeksiyonları oluşturulmuştur.

“Turkey’s Role as a Supplier for the East-Coast Americas and Expectations for 2019” sunumu için tıklayınız.