ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

Cersaie 2018 Fuarı, 24-28 Eylül 2018 tarihlerinde Bolonya'da gerçekleşti

5.10.2018


Seramik sektörünün en büyük fuarlarından biri olan Cersaie Fuarı’nın 36.sı bu sene, 24-28 Eylül 2018 tarihlerinde İtalya’nın Bolonya şehrinde gerçekleşti. Bu sene fuar alanının daha da genişletilmesiyle, 40 ülkeden 840 karo ve 181 vitrifiye katılımcısına ev sahipliği yapan fuara, 21 Türk seramik firması katılmıştır.

Turkishceramics tarafından gerçekleştirilen sektör tanıtım çalışmaları, bu yıl da şehir içi reklam faaliyetleri ile devam etmiştir. Toplam 220 adet taksi ve 40 adet otobüs ilanı ile “Turkishceramics” markası vurgulanmış, Türk firmalarının hepsinin isimlerine yer verilerek Türk seramik sektörünün görünürlüğüne katkı sağlanmıştır. Ayrıca, şehiriçinde verilmiş olan reklam ilanları ile paralel olarak hazırlanan tanıtım materyalleri, fuara katılan Türk firmaları tarafından standlarında kullanılmıştır. Bununla birlikte; fuar esnasında da dağıtılan Domus ve Il Bagno gibi sektör açısından çok önemli olan dergilerin Eylül ayı sayılarına verilen reklam çalışmaları, tanıtım faaliyetlerimizi desteklemiştir.

Fuar süresince, Birliğimiz adına çeşitli görüşmeler yapılmış ve temaslarda bulunulmuştur. Yönetim Kurulu Başkanı Erdem ÇENESİZ’in de katılımıyla, fuarın organizatörü de olan İtalyan Seramik Derneği Direktörü Armando CAFIERO ile yapılan toplantıda, karşılıklı işbirliği ve çalışma imkanları görüşülmüştür. Ayrıca, yabancı sektörel yayın organlarının temsilcileri ile sektörümüzün yurtdışındaki tanıtımı konusunda yapılabilecek çalışmalar görüşülmüştür.

Fuar kapsamında Milano Başkonsolosu Özgür ULUDÜZ ve Ticaret Ataşesi Dr. Emre Orhan ÖZTELLİ ile beraberindeki heyet, katılımcı Türk firmalarını ziyaret etmiştir. CERSAIE 2018, katılımcı Türk firmaları tarafından başarılı olarak değerlendirilmiştir.