ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

Çimento Sektör Toplantısının 2018 yılı 2. Toplantısı gerçekleşti

4.10.2018


Çimento sektör temsilcilerini biraraya getiren ve her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen “Çimento Sektör Toplantısı”nın bu seneki ikinci toplantısı, 3 Ekim 2018 Çarşamba günü İstanbul TİM Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Toplantı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feyyaz ÜNAL, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet SUYADAL ve Aydın KAYA ile Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği ve sektör temsilcilerinden oluşan 40 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feyyaz ÜNAL tarafından yapılan açılış konuşması ve sunumda, Türkiye’nin 2018 yılı Ocak-Eylül dönemi çimento sektörü ihracatının 2017 yılıyla karşılaştırmalı istatistikleri paylaşıldı. Bunun yanısıra, Dünya çimento pazarı ve ülkemiz çimento ihracatının güncel durumu değerlendirildi. Ardından, Birliğimizin ekonomi danışmanı Can Fuat GÜRLESEL tarafından yapılan “Ekonomi, İnşaat Sektörü ve Çimento Sanayinde  Gelişmeler ve Beklentiler” başlıklı sunum çerçevesinde, sektörle ilgili önemli bilgiler katılımcılar ile payaşıldı.

Ticaret Bakanlığı temsilcisi tarafından da İsrail anti-damping soruşturmasının son durumu hakkında bilgi verildi. Toplantı sonunda sektör temsilcilerinin de interaktif katılımıyla, sektörün güncel sorunları ve çözüm önerileri hakkında istişarede bulunuldu.

Sektörümüz için verimli olduğu değerlendirilen toplantılara önümüzdeki dönemlerde de devam edilecektir.