ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

Türk Seramik Sektörü, Sektör Toplantısında Biraraya Geldi

20.07.2018


Turkishceramics (Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği) tarafından düzenlenen ve seramik sektör temsilcilerini biraraya getiren “Seramik Sektör Toplantısı” 18 Temmuz 2018 tarihinde, İstanbul Hilton Bomonti Otel’de gerçekleşti. Toplantı, sektörün en önemli firma temsilcilerinden oluşan yaklaşık 60 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Birliğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Erdem ÇENESİZ tarafından yapılan sunumda, Türkiye’nin yıllar itibarıyla seramik sektöründe gerçekleştirmiş olduğu ihracatın karşılaştırmalı istatistikleri paylaşıldı. Türk Seramik Kaplama Malzemeleri ve Sağlık Gereçleri sektörlerinin Dünya seramik pazarındaki durumu ve hedefleri değerlendirildi.

Şube Müdürü Erinç TARHAN tarafından yapılan sunumda ise Turkishceramics’in  gerçekleştirmiş olduğu yurt içi ve yurt dışı faaliyetler hakkında bilgi verildi. Ayrıca, Birliğimizin ekonomi danışmanı Can Fuat GÜRLESEL tarafından yapılan “Dünya ve Türkiye Ekonomisi ile İnşaat Sektöründe Gelişmeler ve Seramik Sanayinde Beklentiler” başlıklı sunumda, sektör temsilcileri ile, Dünya ve Türkiye ekonomisindeki son gelişmeler ve beklentiler paylaşıldı. Programın ikinci bölümünde ise, sektör temsilcilerinin katılımı teşvik edilerek; ihracatın artırılmasına yönelik öneriler, hedef ve öncelikli olarak belirlenmesi istenen ülkeler ile Birliğimizden beklentileri görüşüldü.

Seramik sektör toplantılarına önümüzdeki dönemlerde de devam edilmesine, düzenli olarak gerçekleştirilmesine karar verildi.