ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

Çimento Sektör Toplantısı

23.10.2017


Çimento sektör temsilcilerini biraraya getiren ve her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen “Çimento Sektör Toplantısı” 12 Ekim 2017 Perşembe günü Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nde düzenlenmiştir. Toplantı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kerim Erben başkanlığında sektör temsilcileri, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü ve Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kerim Erben tarafından yapılan sunumlarda Türkiye’nin 2017 yılı Ocak-Eylül  dönemi çimento sektörünün ihracatı ve ithalatının detaylı istatistikleri, önceki dönemlerle karşılaştırması,  değerlendirmesi ile Dünya çimento sektöründeki son durum paylaşılmıştır. Ayrıca, Birliğimizin ekonomi danışmanı Can Fuat Gürlesel tarafından “Dünya ve Türkiye Ekonomisinde Beklentiler, İnşaat ve Çimento Sektörüne Etkileri” anlatılmıştır.

Toplantının son oturumunda, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ayşegül Şahinoğlu Yerdeş tarafından İsrail Anti Damping Soruşturması hakkında son gelişmelerle ilgili olarak firmalarımıza bilgi verilmiştir.

Sektör temsilcilerimizden yaklaşık 30 kişinin katılım sağladığı toplantıda ayrıca çimento ihracatımızın artırılması için yapılabilecek faaliyetler, güncel sorunlar ve çözüm önerileri hakkında istişarede bulunulmuştur.