ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İŞTİGAL ALANI
İSTATİSTİKLER
Bültenler
Kataloglar
İLETİŞİM
EN
Haberler & Etkinlikler

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberler & Etkinlikler

Seramik Tanıtım Grubu Clerkenwell Design Week’de

6.06.2014


20-22 Mayıs 2014 tarihlerinde İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen ve en büyük bağımsız tasarım festivali olarak bilinen Clerkenwell Design Week’e katılan Seramik Tanıtım Grubu, Londra merkezli Russ+Henshaw tasarım firmasıyla ortak çalışma sonucu gerçekleştirdiği ‘Tile Mile’ projesiyle Türk seramiklerini ünlü İngiliz tasarımcı ve mimarlara tanıtma fırsatını yakalamıştır.

Clerkenwell’in en etkileyici tarihi binalarından St. John’s Gate‘de sergilenen ‘Tile Mile’ projesi, “sonsuzluğu” temsil eden ve İznik seramiklerinden ilham alan bir proje olarak ifade edilmiş ve farklı Türk seramik firmalarından alınan karoların bir araya getirilmesiyle oluşturulmuştur. St.John’s Gate’de geçit şeklinde yer alan kısma bir düzenekte yerleştirilen seramik karoların çevresine mekanı etkileyici kılacak aynalar konulmuş böylece etkinlik katılımcılarının ‘Tile Mile’ ile etkileşimi sağlanmıştır.

 

Modern Türk seramiklerinin tarihi bir mimari yapıda yaratıcı ve özgün bir çalışmayla sergilenmesiyle, Clerkenwell Design Week katılımcılarının oldukça dikkatini çeken ‘Tile Mile’ projesi, Turkishceramics’in adından sıkça bahsettirmiş ve Seramik Tanıtım Grubu’nu amacına ulaştırmıştır.

Ayrıca, ‘Tile Mile’ projesini temsilen 20 Mayıs akşamında St. John’s Order Müzesi’nde bir davet veren Seramik Tanıtım Grubu, İngiltere’nin önde gelen tasarımcıları ve mimarlarını Türk seramik firmaları ile buluşturmuştur.